کره گیاهی سحرگاه

کره گیاهی سحرگاه
کره گیاهی نوعی جایگزین غیر لبنی برای کره معمولی است که با استفاده از مواد کاملا گیاهی تهیه میشود. معمولا این کره را با ترکیبی از روغنهای گیاهی مختلف مانند روغن نارگیل، پالم یا دانه سویا درست میکنند و مواد تشکیلدهنده دیگری مانند میوههای فندقی، دانههای مختلف و حتی گاهی علف دریایی را هم در آن پیدا میکنید. بنابراین کره گیاهی گزینهای ایدهآل برای سه گروه از افراد است:
- آنهایی که رژیم گیاهخواری دارند.
- آنهایی که به لاکتوز حساس هستند.
- آنهایی که محدودیتهای رژیمی بهخصوص را تجربه میکنند.
مواد تشکیل دهنده کره گیاهی چیست ؟
کره گیاهی از مواد مختلفی تشکیل شده که همگی عاری از محصولات حیوانی هستند. از سوی دیگر اگرچه دستورالعملهای مختلفی برای تهیه این نوع کره وجود دارد، اما چند ماده بهخصوص را در تمامی محصولات موجود در بازار پیدا میکنید. از جمله این مواد باید به روغنهای گیاهی، آجیلها و دانههای مختلف اشاره کرد که بافتی خامهای و قابل پخش شدن به وجود آورده و طعم کره را بهبود میدهند.
جدول ارزش غذایی کره گیاهی
تا اینجا به خوبی متوجه شدیم که کره گیاهی چیست و از چه موادی ساخته میشود. اما با مصرف این خوراکی جذاب چه موادی و به چه میزان وارد بدنمان میشود؟ جدول پایین، اطلاعات غذایی یک قاشق غذاخوری کره گیاهی (معادل ۱۴ گرم) را نشان میدهد:
کالری | ۱۰۰ |
چربی | ۱۱ گرم |
چربی اشباع | ۷.۲ گرم |
چربی ترانس | ۰ |
کلسترول | ۰ |
سدیم | ۹۰ میلیگرم |
کربوهیدرات | ۰ |
پروتئین | ۰ |
جمعبندی و پاسخ به سوالات متداول راجع به کره گیاهی چیست ؟
کره گیاهی جایگزینی سالم و پایدار برای کره معمولی است که اغلب اوقات بدون هیچگونه ماده لبنی و حیوانی تهیه میشوند. این کره مزایای مختلفی به همراه میآورد و نهتنها هیچ کلسترولی ندارد، بلکه مقادیر کمی از کالری و چربیهای اشباع را هم شامل میشود. برای تهیه این نوع از کره، از ترکیب روغنهای گیاهی، میوههای فندقی و دانههای مختلف استفاده میشود. در نهایت باید گفت که چه رژیم وگان داشته باشید و چه به دنبال راهی برای کاهش مصرف محصولات حیوانی باشید، کره گیاهی گزینهای جذاب و انعطافپذیر است که در انواع خوراکیها کاربرد دارد.
کره گیاهی را میتوان گزینهای سالمتر از کرههای سنتی و لبنی به حساب آورد، چون معمولا به جای چربی حیوانی، با روغنهای گیاهی تهیه میشوند. با این حال انواع مختلفی از کرههای گیاهی را در بازار مییابید که برخی از آنها شدیدا فرآوریشده هستند یا همراه با افزودنیهایی مانند مواد نگهدارنده و امولسیفایرها به دستتان میرسند. بنابراین بسیار مهم است که فهرست مواد تشکیلدهنده و جدول ارزش غذایی کرههای گیاهی را بررسی کنید تا بهترین گزینه را برای رژیم خود انتخاب کنید.
مواد تشکیلدهنده کره گیاهی (یعنی روغنهای گیاهی، میوههای فندقی و دانهها) معمولا با طعمدهندههایی مانند نمک، مخمر و گیاهان ترکیب میشوند تا محصولی خوشطعم به دست آید. در واقع این مواد آنقدر با یکدیگر ترکیب میشوند تا بافتی روان و خامهای پیدا کنند و بتوانید از آنها در خوراکیهای مختلف استفاده کنید.