تفاوت کره حیوانی و گیاهی

کره حیوانی مفیدتر است یا کره گیاهی (مارگارین)
مارگارین یا همان کره گیاهی به علت پایهای که از آن تشکیل شده است یعنی گیاهان، میتوان گفت تقریبا فاقد کلسترول است و در مقایسه با کره حیوانی از مضرات کمتری برخوردار است. اما باید گفت که کره گیاهی کاملا یک محصول کارخانهای است و کیفیت فرمولهای غذایی که پیشتر به آن اشاره شد تاثیر عمده و ویژهای بر روی این ماده غذایی میگذارد.
اما از طرفی کره حیوانی نوعی از کره است که مضرات بسیاری را برای به خصوص افرادی که بیماریهای خاصی دارند شامل میشود. در واقع این نوع از کره نباید برای افرادی که تحرک کم و یا سن زیادی را دارند مورد استفاده قرار بگیرد.
کره گیاهی با خصوصیات خاصی که دارد تقریبا در تمامی جهان بخشی را در سبد غذایی خانوادهها به خود اختصاص داده است و به دلیل گیاهی بودن و فاقد کلسترول بودن و چربی بالا بیشتر برای افراد مسن و دارای بیماریهای خاص مورد استفاده قرار میگیرد.
در نتیجهگیری کلی در مقایسه بین این دو نوع کره یعنی کره گیاهی و کره حیوانی باید گفت که کره حیوانی هرچند که از کلسترول بالایی تشکیل شده است و کره گیاهی یا همان مارگارین چربی کمتری را شامل میشود اما کره حیوانی به دلیل املاح و ویتامینهای زیاد و سرشاری که دارد به خصوص برای جوانان و ورزشکاران توصیه میشود و کره گیاهی خیلی برای این قشر از هر جامعهای توصیه نمیشود.
مهمترین تفاوت کره های گیاهی و حیوانی به شرح زیر است:
تفاوت کره و مارگارین احتمالا بیشتر از آنچیزی باشد که تصورش را میکنید. اگرچه هر دو طعمی نسبتا یکسان دارند، اما به شکلی کاملا متفاوت و با موادی گوناگون به دست میآیند. بیایید برخی از تفاوتهای اصلی را به صورت فهرستوار بررسی کنیم:
- محتوای لبنی: کره از جنس خامه گرفته شده از شیر است و بنابراین محصولی لبنی به حساب میآید. مارگارین از طرف دیگر تقریبا همیشه با استفاده از روغنهای گیاهی تهیه میشود.
- طعم: کره طعمی غنیتر و خامهایتر از مارگارین دارد. کرهای که به تازگی گرفته شده، میتواند طعمی مشابه شیر هم در دهان داشته باشد. مارگارین از طرف دیگر طعمی متعادلتر دارد یا ممکن است از طعمدهندههای مصنوعی کمک بگیرد.
- محتوای چربی: هم مارگارین و هم کره شامل مقدار نسبتا زیادی از چربی میشوند، اما اسیدهای چرب متفاوتی در خود دارند. چربی موجود در کره، ۶۲ درصد چربی اشباع، ۲۹ درصد چربی تکاشباعنشده و ۴ درصد چربی چنداشباعنشده است. از طرف دیگر، مارگارین قالبی حاوی ۱۹ درصد چربی اشباع، ۵۹ درصد چربی تکاشباعنشده و ۱۸ درصد چربی چنداشباعنشده خواهد بود. ناگفته نماند که برخی مارگارینها حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ هم میشوند.
- کلسترول: برای سالیان طولانی، مارگارین به عنوان جایگزینی سالم برای کره به فروش میرسید و علت آن، سطوح پایینتر چربیهای اشباع بود. با این حال پژوهشهای اخیر نشان میدهند که چربی ترانس موجود در مارگارین میتواند سطح کلسترول «LDL» – یا آنچه تحت عنوان «کلسترول بد» شناخته میشود – را بالا برده و سطح کلسترول «HDL» – یا «کلسترول خوب» – را پایین آورد. بنابراین اگر نگران سطح کلسترول خون خود هستید و از بیماریهای قلبی میترسید، پیش از استفاده از مارگارین با یک پزشک مشورت کنید.
- ویتامینها و مواد معدنی: مثل هر محصول لبنی دیگری، کره همراه با مقادیر قابل توجهی از کلسیم به دستتان میرسد و حاوی مقدار ناچیزی از ویتامینهای A و E و K هم میشود. مارگارین اما به عنوان غذایی پروسس شده، میتواند حاوی سطوح مختلفی از ویتامینها و منابع معدنی باشد و همهچیز به تولیدکننده آن بستگی دارد. این تولیدکنندگان معمولا ویتامینهای E و A و K را در مقادیری بیشتر از کره به مارگارینهای خود اضافه میکنند.